تاریخچه ترشی و پیدایش آن
در این که دقیقا در کدام کشور یا سرزمین برای اولین بار به اصطلاح ترشی انداختن مورد استفاده قرار گرفت، اختلاف نظراتی وجود دارد. عدهای از محققین و تاریخشناسان عمر این خوراکی را ۲۰۰۰ سال تخمین زده و مبدا آن را بین النهرین میدانند. اما عدهای از مورخین و بزرگان این دانش، بر این باور هستند که ۴۰۰۰ سال پیش و در سرزمین هندوستان برای اولین بار از فن ترشی انداختن استفاده کردهاند.
شروع تاریخچه ترشی
در واقع عدهای از مورخین که قدمت طولانیتری برای این خوراکی تخمین میزنند، بر این باورند که این خوراکی اولین بار در کشور هند با خیارهای بومی هندی درست شد و روشی جدید برای نگهداری از مواد غذایی ابداع شد. واژه لاتین ترشی یعنی کلمه «Pickle» ریشه هلندی دارد. این کلمه در زبان هلندی به معنی آب و نمک است.
دلیل پیدایش ترشی
ترشی راهی برای مردمان بود تا به برخی از مواد غذایی، خارج از فصل نیز به آن ماده غذایی دسترسی داشته باشند. علاوه بر این این نکته هم وجود داشت که با تبدیل برخی مواد غذایی به ترشی، مسافرین راههای مختلف، میتوانستند غذایی با ماندگاری بالا را در سفر با خود حمل کنند. این خوراکی بعدها در سفرهای دریایی بسیار مورد استفاده قرار گرفت و کار آمد دریانوردان و ملوانان بود.
بزرگترین جهش در تاریچه ترشی
با پیشرفت انسانها در قرن شانزدهم میلادی و رشد تعاملات قارهها این کره خاکی با یکدیگر، این خوراکی به کشورهای مختلفی سفر کرد و فرهنگها و مللهای مختلفی با این خوراکی آشنا شدند. این برهه در تاریخچه ترشی بسیار قابل توجه است چرا که در این زمان این خوراکی در کشورهای مختلف دستخوش تغییراتی شد و باعث شد این خوراکی علاوه بر رواج یافتن ومحبوبیت پیدا کردن، انواع مختلفی از آن پدید آمد.
فرایند علمی ترشی
ترشی فرآیند حفظ مواد غذایی با تخمیر بیهوازی در آب نمک یا سرکه است. ترشی میتواند محصولات فاسد شدنی را برای ماهها حفظ کند. در حالی که سرکه یک قسمت اساسی برای هر ترشی است ، اما به برخی از مواد دیگر نیز احتیاج دارد که معمولا سلیقه شما است که آنها را انتخاب میکند. شما میتوانید از گیاهان و ادویهجات مختلفی مانند: زردچوپه، سیر، دانه خردل، دارچین، گلپر، نعنا خشک یا میخک استفاده کنید. جایگاه نمک .فلفل در این خوراکی مشخص است وتوصیه میشود در ترشیهای خود حتما از نمک و انواع فلفلها استفاده کنید.
سرکه به دلیل این که پی اِچ (PH) پایینی دارد و این پی اِچ، شرایطی مناسبی است که باکتریها نتوانند رشد کنند و منجر به فساد مواد غذایی شوند، از اهمیت بالایی برخوردار است. این دلیل علمی استفاده از سرکه در ترشی است و به همین دلیل ترشیها ماندگاری مناسبی دارند و چندماهی بیشتر، نسبت به مدتی که باید فاسد شوند، دوام میاورند.
تاریخچه ترشی در ایران
درست کردن ترشی در ایران نیز تاریخی طولانی دارد. تاریخچه ترشی در کشور ما به دورهای پیش از ورود اسلام به ایران باز میگردد. این خوراکی که از آن به عنوان چاشنی همراه غذا نیز یاد میشود و در کشورهای آسیایی بیشتر تنوع و رواج دارد، در ایران ریشهای قوی دارد و بخشی از فرهنگ ایران است.